Велики број пријатеља, колега и фанова опрашта се од певача. Група "Рибља чорба" је на својој званичној страници саопштила да је Бора преминуо, а за "Вечерње новости" се огласио и Мирослав Милатовић Вицко, бубњар који је са Бором у бенду од оснивања.

Са великом тугом и болом у гласу, Вицко је успео да изговори неколико реченица.

Фото: В. Данилов

 

 

- Бора је умро јутрос у четири сата. Сви смо веома очајни. Нисмо у стању да ишта изјавимо. Велика је туга - каже Милатовић за "Новости".

 

Да подсетимо, у званичном саопштењу групе објављеном нешто раније, стоји потресна порука са Борином сликом: 

- Са тугом и жалошћу обавештавамо вас да нас је напустио наш пријатељ и брат, Борисав Бора Ђорђевић.Почивај у миру драги наш Боки.

Бора Ђорђевић је рођен 1. новембра 1952. године у Чачку. Већ од раних дана показује велику интересовање за музику, а после турбелентних година одрастања и боравка у истражном затвору због недозвољених активности, сели се за Београд и уписује гимназију.

Током 1978. године настаје чувени бенд "Рибља чорба" који је јако брзо привукао велику пажњу. Оно што карактерише групу су провокативни текстови и јединствен стил.

Први наступ имали су у малом банатском месту Елемир, где су одмах привукли пажњу локалне публике. Карактеристика бенда били су енергични концерти, ва рло брзо се за њих прочуло широм Југославије.