Легенда рок сцене нас је напустила у 72. години живота, а осим ауторских песмама и сарадњи са другим рок бендовима писао је и песме за певаче народне музике. Неке од фолкера је опевао у нумери "Гастарбајтерска песма 2" крајем деведесетих година.

Једна од песама је "Пева хитић Миле Китић и наравно Џеј". Певач је једном приликом објаснио где је пронашао инспирацију за ову песму. 

Фото: Новости

 

- Сви смо ишли напоље да зарадимо коју кинту, и онда сам само набрајао кога сам видео на аеродрому. Врло лепо расположени и обучени смо одлазили петком, а враћали се изгужвани недељом, а ко је имао среће понедељком – испричао је Бора, који је тада признао да у почетку није желео да се потписује испод својих песама које је продавао фолкерима.

- Па добро, то је било логично. Било ми је мало труба. Али после сам схватио да су то ипак квалитетни, добри текстови – додао је Бора.

Бора је написао и бројне градске песме међу којима је  "Стани мало кафански свирачу". Радио је и песме и за великане народне музике међу којима је и Предрага Живковић Тозовац.

- Писао сам "Прескочићу тарабу и јарак", за Тозовца "Воденичареву кћи". Па има једна за Наду Топчагић "Ево мога бекрије". Има једна и за Изворинку Блам (Изворинка Милошевић), немам појма како се зове нису то били велии хитови – издвојио је Бора неколико нумера.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: