Бора Ђорђевић, фронтмен групе "Рибља чорба" оставио је неизбрисив траг у музичкој историји Србије, а од њега се сада опростила и ћерка, покојног пријатеља и колеге Мише Алексића, Мина.

- Загрли ми тату Боки - написала је Мина уз фотографију оца и певача.

Иначе, гитариста Миша Алексић умро је 2020. године, од последица корона вируса.

 

 

Рибља Чорба, након Мишине смрти организовала је концерт у његову част.

О групи "Рибља Чорба"

Дана 15. августа 1978. основао је групу Рибља чорба, која је постала врло популарна током следећих неколико месеци. Популарност групе се такође почела манифестовати у Борином алкохолизму, што је, заједно са провокативним друштвено-оријентисаним песмама, проузроковало да он постане један од најконтроверзнијих музичара у Југославији.

По издању албума „Коза ностра“, 1990. године, био је оптужен за „вређање радничке класе Југославије“, али су оптужбе одбачене.

Са члановима последње поставе групе С.О.С, Бора је 15. августа 1978. године направио нову групу Рибља чорба. Групу су чинили: Борисав Ђорђевић – Бора (вокал), Мирослав Алексић – Миша (бас), Радислав Којић – Рајко (гитара) и Мирослав Милатовић – Вицко (бубњеви).

 

Крајем те 1978. године, тачније 9. новембра РТВ Љубљана објављује албум групе Жетва “Време жетве”. Ту је Бора радио текст за пему “Виршле са сенфом” на музику Д. Живића.

Истовремено је Бора писао и за друге, па је тако уз Здравка Чолића од самог почетка каријере.

Први концерт Рибља чорба је одржала у војвођанском месту Елемир 26. августа 1978. године, после чега су уследиле и свирке у Суботици и Сарајеву, где су стекли нову публику.,Први београдски концерт одржали су у Дому омладине 28. фебруара 1979. године. Група је издала 20 студијских албума, први 1979. године, а последњи 2019. године.

Први београдски концерт одржали су у Дому омладине 28. фебруара 1979. године. Група је издала 20 студијских албума, први 1979. године, а последњи 2019. године.

(Блиц)