Легендарни музичар Бора Ђорђевић, познатији као Бора Чорба, преминуо је данас у болници у Љубљани у 72. години.

Дневник РТС данас је почео тужно, информацијом да је легендарни Бора Ђорђевић преминуо.

- Умро је Бора Чорба, рок музичар, певач и текстописац. Легендарни Бора Ђорђевић преминуо је у 72. години. Остаће упамћен као једна од најплодоноснијих стваралаца рок музике и творац неких од највећих хитова на овим просторима. Био је и хроничар једног времена - рекла је водитељка.

Фото: Новости

 

 

Рок легенда Бора Ђорђевић биће сахрањен у родном граду, потврдио градоначелник Чачка

У опроштајним речима које је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка, упутио пријатељу Бори Ђорђевићу, налази се и испуњење последње жеље прослављеног рокера, а то је да он буде сахрањен у родном граду. Први човек Чачка и Бора су иначе дугогодишњи пријатељи.

- Напустила нас је легенда рокенрол сцене наше Србије и региона, маестрални и непревазиђени музичар, текстописац и фронтмен највеће рок групе Рибље Чорбе. У 72. години живота преминуо је Бора Ђорђевић, икона Чачка и човек који је за четири и по деценије музичког стваралаштва оставио неизбрисив траг у срцима свих генерација. Одавно поставши бесмртан за његове Чачане и Чачак, уврстио се у ред највећих легенди које је овај град изнедрио. Драги Боро, драги пријатељу, хвала ти за сваку строфу и сваки такт уз који сам одрастао. Хвала ти за сваки савет и лепу реч, а највеће хвала за то што си ме сматрао пријатељем. Обећавам ти у своје и у име свих Чачана, а ти си то већ знао, да никада нећеш бити заборављен - изјавио је Милун Тодоровић.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: