Тугују обожаватељи легендарног рокера од Триглава до Ђевђелије. Тугују због одласка Боре Ђорђевића који је упркос напорима лекара у УКЦ у Љубљани изгубио јутрос животну битку у 72. години.

Последњих дана био је Бора Чорба прикључен на респиратор због упале плућа, а лекари су били немоћни због хроничне опструктивне болести која је годинама пратила популарног певача који је живео у Љубљани седам лета.

До последњег дана стално га је посећивала његова супруга Дубравка Милаковић.

Фото: Новости

 

 

- Моје тело пошаљите у родни Чачак, у Србију, срце оставите у Љубљани, нека буде тамо - била је Борина последња жеља.

Тужни су и станари куће где је живео последњих година у Љубљани. Највише је волео да седи у паркићу испред зграде у насељу Шишка.

- Разговарао је са комшијама, тада је, чинило се био најсрећнији. Љубљанчани су га волели, дружио се са новим пријатељима које је овде стекао. Био је са свима љубазан, отворен, духовит - испричали су нам грађани словеначке престонице који су га сретали.

Последњих месеци, када је болест напредовала, волео је да се подсећа на последњи концерт који је одржао у Чачку прошле године, а након њега уследила је и велика свирка у Крању.

У Љубљани је редовно ишао у православну цркву Светих Ћирила и Методија и учествовао је у животу српске заједнице у Словенији. Био је свестан да је његово здравље угрожено, а у Словенији је покушавао да живи здравим животом. Престао је да пуши и пије, најчешће је пио чај и прихватао је миран живот који влада у Љубљани.

Фото: Профимедиа

 

 

Срећу му је подарила и трећа супруга која је била 28 година млађа, а фронтмен "Рибље чорбе" знао је да каже: "Мени је лепо, љубав увек побеђује".

Опширније, читајте сутра, у штампаном издању "Новости"