Tuguju obožavatelji legendarnog rokera od Triglava do Đevđelije. Tuguju zbog odlaska Bore Đorđevića koji je uprkos naporima lekara u UKC u LJubljani izgubio jutros životnu bitku u 72. godini.

Poslednjih dana bio je Bora Čorba priključen na respirator zbog upale pluća, a lekari su bili nemoćni zbog hronične opstruktivne bolesti koja je godinama pratila popularnog pevača koji je živeo u LJubljani sedam leta.

Do poslednjeg dana stalno ga je posećivala njegova supruga Dubravka Milaković.

Foto: Novosti

 

 

- Moje telo pošaljite u rodni Čačak, u Srbiju, srce ostavite u LJubljani, neka bude tamo - bila je Borina poslednja želja.

Tužni su i stanari kuće gde je živeo poslednjih godina u LJubljani. Najviše je voleo da sedi u parkiću ispred zgrade u naselju Šiška.

- Razgovarao je sa komšijama, tada je, činilo se bio najsrećniji. LJubljančani su ga voleli, družio se sa novim prijateljima koje je ovde stekao. Bio je sa svima ljubazan, otvoren, duhovit - ispričali su nam građani slovenačke prestonice koji su ga sretali.

Poslednjih meseci, kada je bolest napredovala, voleo je da se podseća na poslednji koncert koji je održao u Čačku prošle godine, a nakon njega usledila je i velika svirka u Kranju.

U LJubljani je redovno išao u pravoslavnu crkvu Svetih Ćirila i Metodija i učestvovao je u životu srpske zajednice u Sloveniji. Bio je svestan da je njegovo zdravlje ugroženo, a u Sloveniji je pokušavao da živi zdravim životom. Prestao je da puši i pije, najčešće je pio čaj i prihvatao je miran život koji vlada u LJubljani.

Foto: Profimedia

 

 

Sreću mu je podarila i treća supruga koja je bila 28 godina mlađa, a frontmen "Riblje čorbe" znao je da kaže: "Meni je lepo, ljubav uvek pobeđuje".

Opširnije, čitajte sutra, u štampanom izdanju "Novosti"