Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Ненада С. (36) због сумње да је 9. јуна ове године у породичној кући на Вождовцу неовлашћено држао више комада ватреног оружја чије држање није дозвољено грађанима, и већу количину муниције, укупно 84 комада метака различитог калибра.

"Оптужницом, која је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању, окривљеном се на терет ставља кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја за које је запрећена казна затвора од две до 12 година", наведено је у саопштењу тужилаштва.

Тужилаштво је суду предложило да окривљеном продужи притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.

"Постоје основи сумње да је Ненад С. 9. јуна 2024. године у гаражи породичне куће на Вождовцу неовлашћено држао пиштоље марке 'Чешка збројевка' и 'Броwнинг' са једним метком у цеви, шест метака у оквиру и кутију са 17 метака. У помоћној просторији, у остави која се налази у гаражи, у путној торби држао је пушку марке 'Застава', док је у мањој породичној кући на полици испод степеништа држао стартно гасно сигнални пиштољ, на којем су уклоњени ознака произвођача, фабрички број, марка и модел", наводи се.

Пронађено је још 60 комада бојевих метака.

(Мондо)

БОНУС ВИДЕО: