Фронтмен групе "Рибља чорба" последњих неколико дана је боравио у болници у Љубљани. Због последица тешке упале плућа, лекари су морали да га прикључе на респиратор. Иако се борио као лав за живот, овај пут није успео. Последњих година је живео у Љубљани, а једном приликом  направио је поређење између народа у Словенији и Србији:

- Овде је потпуно другачије. Људи ми у Словенији прилазе и кажу: "Извините што вам одузимам време, да ли можемо да се фотографишемо", а у Србији ми кажу: "Де си брате, ајде да се сликамо". Ваља и једно и друго. Други је менталитет, али се човек навикне и на једно и на друго - причао је Бора, који је захвалан на огромном броју фанова.

- Осећам повратну енергију и љубав. Постоји група људи која нас прати на сваком концерту, они су толико верни... Постоји један дечко који је недавно прешао 1.500 километара да би нас слушао у Словенији. Долазе људи организовано из Хрватске, ма од свуда. То су људи који тетовирају знак нашег бенда на телу, они ће слушати сваку песму коју издамо - рекао је и додао:

Фото: Новости

 

- Теже ми је да се попнем на бину него да певам. После сам празан и срећан на неки начин јер сам дао све од себе. Свираш зато што волиш, а паре ће доћи. Кад не бих певао, онда боље да ме нема. Не би имало смисла - причао је Бора Чорба у емисији Мире Адање Полак.

Пре неколико дана огласио се менаџер групе "Рибља чорба", Бане Обрадовић, који је открио да је Бора тада задржан у болници.

- Бора је у болници, за 24 сата знаћемо све. За сада само имамо информацију да је у питању јаку упала плућа, породица је о свему обавештена - рекао нам је Бане Обрадовић, менаџер групе.

Борисав Бора Ђорђевић, познат и као Бора Чорба (Чачак, 1. новембар 1952) српски је рок музичар и песник. Ђорђевић је главни вокал и текстописац рок групе Рибља чорба од њеног оснивања 1978. године. Пре тога је био члан музичких група Сунцокрет и Рани мраз. Бора Чорба је један од најпознатијих музичара српске и југословенске рок сцене, са великим бројем обожаватеља, као и упечатљива и утицајна јавна личност.

Фото: АТА имагес/Антонио Ахел

 

Био је члан бројних чачанских и београдских поп и рок група током 1970-их као што су Заједно, Сунцокрет и Рани мраз (са Ђорђем Балашевићем).

У Београду је уписао В београдску гимназију, потом и Правни факултет. Након две године је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Пошто није примљен на глуму, уписао је позоришну организацију на ФДУ. Од тада је апсолвент.

(Блиц) 

БОНУС ВИДЕО: