Рок музичар и песник, Борисав Бора Ђорђевић, преминуо рано јутрос у 72. години, у Клиничко болничком центру у Љубљани.

Аутор је девет књига, али је члан Удружења књижевника Србије постао тек када је, на наговор другова књижевника, написао молбу на стоној салвети. Због провокативних друштвених и политичких текстова, често је био предмет многих контроверзи. За последњу књигу поезије "Пусто острво" добио је награду академије Иво Андрић. Пре неколико година овај рођени Чачанин постао је Почасни грађанин Чачка, града у чију је част препевао песму Ласт Траин то Цларксвилле групе "Манкис" у хит "Задњи воз за Чачак"....

Бора и његова "Рибља чорба" нашли су се и у уџбенику "Музичка култура" за осми разред основне школе, у коме пише да је "Рибља чорба" једна од најпознатијих рок група Србије и некадашње Југославије, а да се њихова песма "Погледај дом свој анђеле" убраја у најбоље рок песме ових подручја.

Фото: АТА имагес

 

 

У свом последњем великом празничном интервјуу за "Вечерње новости" (можете га прочитати на ОВОМ линку), Бора је пре девет месеци одабрао три најбоље песме у историји.

Мојих топ три свих времена

Можете ли да нам наведете ваших топ три песама свих времена?

- Не могу. Има толико сјајних песама да не могу да се одлучим за само три. Рецимо, на прву лопту, "Стоунси" и "Wild Horses", "Битлси" и "The Fool on the Hill" и "Чорба" и "Погледај дом свој анђеле".

(Вечерње новости)

БОНУС ВИДЕО: