Борисав Бора Ђорђевић преминуо је јуче у 72. години, а последње дане провео је у Клиничко-болничком центру Љубљана.

Бора је био интубиран због компликација узрокованих хронично обструктивном болесћу плућа, а битку је изгубио након 15 дана проведених у болници. 

Музичару и данас упућују последњи поздрав пријатељи и  обожаваоци широм Србије, а у листу Политика осванула је читуља посвећена рокеру.

Удружење музичара џеза, забавне и рок музике Србије одало је почаст легенди.

 

 

- Нашем дугогодишњем члану, истакнутом уметнику, пријатељу и колеги одајемо сву почаст опраштајући се од њега и музике која је обележила наше животе. Драгом Бокију желимо спокој и мир. Остаће нам у дугом и лепом сећању - пише у читуљи.

Подсећања ради, велики творац рок песама Бора Ђорђевић биће сахрањен у суботу, 7. септембра.

Опело ће бити служено у 14 сати, а сахрана пола ста касније, у 14.30. Он ће на вечни починак бити испраћен у родном Чачку, што је била његова жеља.

У Чачку пре сахране, биће проглашен дан жалости:

- Сахрана ће се обавити на Градском гробљу, а у петак ће бити одржана комеморација у Дому културе. Такође поводом његове смрти, петак ће у граду Чачку бити проглашен за Дан жалости, потврђено је за агенцију РИНА.

Фото: Новости

 

Градоначелник Чачка Милун Тодоровић се такође опростио од свог великог пријатеља и потврдио информацију: 

- Драги Боро, драги пријатељу, хвала ти за сваку строфу и сваки такт уз који сам одрастао. Хвала ти за сваки савет и лепу реч, а највеће хвала за то што си ме сматрао пријатељем. Обећавам ти у своје и у име свих Чачана, а ти си то већ знао, да никада нећеш бити заборављен. Град Чачак ускоро ће добити улицу која ће носити име нашег великог Боре Ђорђевића, улицу којом ће корачати и неке нове, будуће генерације, учећи стихове и тонове који никада неће избледети из сећања њихових родитеља и бака и дека.Твоја последња жеља да будеш сахрањен у свом родном граду, ће бити испуњена, и како си и сам говорио, вратићеш се на падине Јелице да останеш заувек у Чачку, наводи се у опроштајном писму градоначелника Чачка.

 

БОНУС ВИДЕО: