Фронтмен групе је своју музичку стазу почео да гради 1965. године у Чачку. Са гитаристима Борком Илићем и Првославом Савићем, те бубњарем Ацом Димитријевићем основао је бенд који се звао "Хермелини". Бора је свирао бас и певао, а углавном су наступали у Чачку и околним местима. Први наступ су имали у школи, а певали су песме које су биле актуелне у то време. После  тога је певао и свирао у бендовима "Дечаци са Мораве", "Весници љубави", "Сафири" и "Чачански племићи". У бенду Последњи остатак романтичног света (ПОРС) свирао је и певао са Радомиром Михајловићем Точком који је касније постао популаран као фронтмен бенда Смак.

Фото: И. Маринковић

 

Ретко ко зна да је Бора имао проблема са законом. 

Они су куповали инструменте тако што су три године пљачкали богате куће. Убрзо су их ухватили и пребацили у истражни затвор у ком је рокер провео седам дана. након овог инцидента, уследило је Борино избацивање из гимназије, али је суд решио да га ослободи под   одређеним условима.

- Бора је с родитељима отишао из Чачка када је имао 17 година, морао је јер смо обојица били истерани из гимназије. Наиме, да би тада купили савремене инструменте, нас двојица смо украли новац у једној чачанској кући у Обилићевој улици. Када смо набавили гитаре и чувено појачало “Маршал” које Бора често помиње, брзо су нас открили. Новац смо морали да вратимо, а са школовањем у Чачку смо се обојица поздравили. Ја сам наставио у Горњем Милановцу, а Бора се после тог невиђеног скандала са родитељима Неранџом и Ђоком И сестром Јеленом преселио у Београд. Родитељи су нам били угледни људи, Борина мајка је била професор књижевности, а отац стручњак у војној фабрици. И ако Бора данас у Чачку нема ближих рођака, он зна да у родном граду има бројне пријатеље који га чекају - испричао је једном приликом др Савић, иначе његов добар пријатељ.

Фото: Антонио Ахел/АТА имагес

 

Родитељи су 1970. године одлучили да се преселе у Београд како би свог сина склонили од лошег друштва. 

Тада је решио да упише београдску гимназију, а потом и Правни факултет. Прошло је две године, а Бора је схватио да та професија није за њега, па је покушао да упише Факултет драмских уметности у Београду. Пошто није примљен на глуму, уписао је позоришну организацију на ФДУ. Од тада је апсолвент. Бенд "Рибља чорба" основан је 1978. годинем и сматра се једним од најзначајнијих рок бендова с ових простора, а Бора је због провокативних и друштвено-оријентисаних текстова постао један од најконтроверзнијих музичара у Југославији. Бора је у међувремену писао текстове и музику за друге извођече. Попут Здравка Чолића, Неде Украден, Маје Оџаклијевске, Викторије, бендова Генерација 5, Последња игра лептира и друге.

(Курир) 

БОНУС ВИДЕО: