Многе је изненадио њихов потез, када су објавили 2 дуета - Бора је гостовао на албуму "Косовка девојка" из 1984. са песмом "Педикулис пубис" (стидне ваши на латинском), а годину дана касније Брега се реванширао дуетом "Диско мишић" на "Истини".

Фото: И. Маринковић

 

 

Владимир Ђурић је писао о томе, а његову причу преносимо у целости: 

- Сарадња на песми 'Педицулис пубис', што на латинском значи 'Стидне ваши', одиграла се у Сарајеву 1984. године. Бора је био Брегин специјални гост и спавао је код њега у кући неколико ноћи. У једној ТВ емисији, Бора је сликовито описао како је уживао да спава у Брегином брачном кревету, али да се мало тога сећа јер је био мамуран од велике количине лозоваче.

- Како би написали заједничку песму за албум, Брега и Бора су сели за кухињски сто и извадили литру добре лозоваче. Кренули су да пишу песму, тако што су један другом наизменично набацивали риме и идеје. Прво су хтели да направе песму састављену од имена тада актуелних политичара, али су се предомислили и одустали.

Фото: АТА имагес

 

 

- Сложили су се брзо благо припити да направе реп песму о стидним вашима. Постоји урбана прича да је песма на неки начин посвећена певачици Алки Вуици, која је као млада новинарка листа 'Полет' дошла у Сарајево да интервјуише велику рок звезду. Брега јој је тад рекао 'Ти ниси новинарка, него си дошла да се удаш'. Ипак, пао је на шарм веселе и забавне хрватске поп певачице која је касније постигла успех певајући мушкобањастим маниром Аманде Лир - пише Босна инфо.

Прича даље каже да је Алка побеснела због те песме и да дуго није причала са Гораном. Они то никада нису ни потвдили ни демантовали, али судећи по њеној скорашњој објави, изгледа да су се помирили јер су позирали заједно.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alka Vuica (@alka.vuica)

 

Алка је почела каријеру осамдесетих, али је деведесетих била на врхунцу славе, а била је једна од првих у Хрватској која је комбиновала етно и поп. Певачица је важила и за заводницу, а њен љубавни живот је привлачио поприличну пажњу јер је осим музичара волела и ожењене мушкарце, а по сопственом признању, са једним је живела у ванбрачној заједници.

Иначе, Горан Бреговић се од Боре Ђорђевића опростио управо њиховом дуетском песмом уз једно емотивно "Почивај у миру, друже".

БОНУС ВИДЕО: