Александар Берчек, један од најистакнутијих глумаца српског и југословенског театра и филма, својим раскошним талентом и дубоким уметничким сензибилитетом оставио је неизбрисив траг у свету глуме. Свака његова улога постала је култна, због чега су му у руке отишла апсолутно сва признања, као и награда за животно дело. Са друге стране, прати га глас да је прек човек.

Фото: В. Даиилов

 

 

Женио се два пута, а има 4 деце. Са првом супругом Светланом има сина Николу и ћерку Милицу. Други пут је судбоносно "ДА" изговорио Ани, која је такође глумица. Са њом је добио сина Милоша и ћерку Мину.

Једном приликом, пожалио се како није довољно времена проводио са наследницима.

- Нисам много био са децом док су одрастали, на моју несрећу. То ми је велика жалост, али такав је био стицај околности - рекао је Берчек својевремено.

Фото: Фејсбук принтскрин

 

 

Са друге стране, никоме од њих није дозволио да се баве глумом.

- Од четворо моје деце двоје је хтело да упише глуму. Ја то нисам дозволио. Да сам видео да су талентовани, не бих се мешао. Да су они то стварно хтели, успели би и без мене. Могу дрво да научим да положи пријемни на ФДУ, али себи сам одавно дао реч да никоме нећу помоћи. Ко вреди, може да успе и без моје помоћи - испричао је он раније.

Испоставило се да је глумац повукао сјајан потез, јер су сви његови наследници израсли у веома вредне и добре људе, а са свој успех изборили су се сами!

Фото: Фејсбук принтскрин/Nikola Berček

 

 

Упркос одсуству оца и његове подршке на професионалном путу деца Александра Берчека изузетно лепо су се запослили. Свако од њих ради оно што воли, а будући да нису заинтересовани за експонирање у медијима о њима се врло мало зна.

Старији Берчеков наследник Никола је сценограф, а бави се и продукцијом. Био је део екипе бројних филмова и серија: „Професионалац“, „Јагодићи“, „Улица липа“, „Кордон“, „Пад у рај“, „Смрдљива бајка“, „Ивкова слава“.

Осетио пропаст ћеркиног брака

О Берчеку се годинама писало искључиво због његовог оргомног глумачког успеха, легендарних улога и неоспорног талента. Међутим, и он се нашао у жижи јавности када се није појавио на венчању своје ћерке Мине.

Наиме, срце његове наследнице тада је освојио Скај Виклер, наш контроверзни репер. Овај брак изазвао је невероватну пажњу, а трајао је само неколико месеци

Фото: Фејсбук принтскрин/Mina Berček

 

 

Скај и Мина су се тада, како је он писао, волели до лудила, али причало се да њен отац, Александар Берчек, њихову љубав није подржавао.

Како је започео брак тако је и завршен - бурно и без коментара Александра Берчека који о свом зету баш никада није рекао ни реч.

БОНУС ВИДЕО: