Aleksandar Berček, jedan od najistaknutijih glumaca srpskog i jugoslovenskog teatra i filma, svojim raskošnim talentom i dubokim umetničkim senzibilitetom ostavio je neizbrisiv trag u svetu glume. Svaka njegova uloga postala je kultna, zbog čega su mu u ruke otišla apsolutno sva priznanja, kao i nagrada za životno delo. Sa druge strane, prati ga glas da je prek čovek.

Foto: V. Daiilov

 

 

Ženio se dva puta, a ima 4 dece. Sa prvom suprugom Svetlanom ima sina Nikolu i ćerku Milicu. Drugi put je sudbonosno "DA" izgovorio Ani, koja je takođe glumica. Sa njom je dobio sina Miloša i ćerku Minu.

Jednom prilikom, požalio se kako nije dovoljno vremena provodio sa naslednicima.

- Nisam mnogo bio sa decom dok su odrastali, na moju nesreću. To mi je velika žalost, ali takav je bio sticaj okolnosti - rekao je Berček svojevremeno.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

 

Sa druge strane, nikome od njih nije dozvolio da se bave glumom.

- Od četvoro moje dece dvoje je htelo da upiše glumu. Ja to nisam dozvolio. Da sam video da su talentovani, ne bih se mešao. Da su oni to stvarno hteli, uspeli bi i bez mene. Mogu drvo da naučim da položi prijemni na FDU, ali sebi sam odavno dao reč da nikome neću pomoći. Ko vredi, može da uspe i bez moje pomoći - ispričao je on ranije.

Ispostavilo se da je glumac povukao sjajan potez, jer su svi njegovi naslednici izrasli u veoma vredne i dobre ljude, a sa svoj uspeh izborili su se sami!

Foto: Fejsbuk printskrin/Nikola Berček

 

 

Uprkos odsustvu oca i njegove podrške na profesionalnom putu deca Aleksandra Berčeka izuzetno lepo su se zaposlili. Svako od njih radi ono što voli, a budući da nisu zainteresovani za eksponiranje u medijima o njima se vrlo malo zna.

Stariji Berčekov naslednik Nikola je scenograf, a bavi se i produkcijom. Bio je deo ekipe brojnih filmova i serija: „Profesionalac“, „Jagodići“, „Ulica lipa“, „Kordon“, „Pad u raj“, „Smrdljiva bajka“, „Ivkova slava“.

Osetio propast ćerkinog braka

O Berčeku se godinama pisalo isključivo zbog njegovog orgomnog glumačkog uspeha, legendarnih uloga i neospornog talenta. Međutim, i on se našao u žiži javnosti kada se nije pojavio na venčanju svoje ćerke Mine.

Naime, srce njegove naslednice tada je osvojio Skaj Vikler, naš kontroverzni reper. Ovaj brak izazvao je neverovatnu pažnju, a trajao je samo nekoliko meseci

Foto: Fejsbuk printskrin/Mina Berček

 

 

Skaj i Mina su se tada, kako je on pisao, voleli do ludila, ali pričalo se da njen otac, Aleksandar Berček, njihovu ljubav nije podržavao.

Kako je započeo brak tako je i završen - burno i bez komentara Aleksandra Berčeka koji o svom zetu baš nikada nije rekao ni reč.

BONUS VIDEO: