Глумица Бранка Катић о тешком периоду одрастања говори без устручавања.

Наиме, мајка Бранке Катић патила је од биполарног поремећаја.

Глумица је имала само десет година када се на суров начин сусрела с тим проблемом. Преко ноћи, жена која је до тад била оличење ведрине и нежности, а и стуб породице, постала је изгубљена и уплашена, без жеље да прихвати помоћ и посети лекара.

Фото: АТА имагес

 

 

У једном од јавних наступа Бранка је описала шок који су доживели њен отац, старија сестра Маја и она сама, суочени са потпуном променом мајчине личности.

- Једног дана, мајка која је увек била ту за нас постала је особа коју више нисмо препознавали. Њена енергија и осмех су нестали, а на њихово место је дошла туга и одсуство. Било је тешко прихватити да више није била у стању да води породицу онако како је то чинила раније, рекла је глумица.

Њена неспособност да прихвати редовну терапију додатно је компликовала ситуацију у породици.

У тим тренуцима, Бранка и њена сестра преузимале су сав терет око мајке, док је њихов отац испрва симптоме биполарног поремећаја своје супруге тумачио као инат или тврдоглаво понашање.

- Мајка није била у стању да обавља основне животне активности, била је отуђена од свих нас. Њена туга је постала примарна емоција, а ја сам морала да научим да не кривим мајку, већ да разумем да је болест јача од ње. 

Иако биполарна депресија никада није у потпуности нестала, мајка Бранке Катић је захваљујући лечењу успела да води стабилнији живот.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО: