На данашњем суђењу испитани су наставница, тешко повређена Татјана Стевановић, као и дадиља дечака убице и ДНК вештак.

После суђења адвокат Зора Добричанин Никодијевић навела је "да се након данашњег рочишта полако приближавамо крају овог случаја."

- На данашњем суђењу изведени су готово сви планирани докази и све ближе смо крају овог судског поступка. Желим да кажем то што се окончава овај судски поступак против родитеља Кецмановића, као и радника стрељане, не значи да ћемо ми да престанемо да трагамо за онима који су помогли у гнусном злочину 3. маја 2023, када је стрељано деветоро деце и радник обезбеђења Драган. Напротив, након данашњег претреса, мишљења сам да ће се отворити пут да се казне сви они који су допринели овом злочину - рекла је адвокат након суђења.

Адвокат Марко Јанковић, који заступа неке од оштећених породица рекао је да се на данашњем рочишту није појавио радник стрељане који би сведочио о томе да ли је виђао дечака убицу како пуца, као и да ли га је окривљени отац Владимир Кецмановић често доводио у просторије клуба.

- Радник стрељане није дошао на данашње рочиште, па се његов долазак очекује на следећем суђењу. Како што већ знате данас су сведочили наставница историје, дадиља и ДНК вештак која је кратко сведочила о свему - рекао је адвокат Јанковић.

Адвокат Ирина Боровић и Марија Ивеља, које заступају породицу Кецмановић након суђења дале су свој суд о данашњем претресу.

- Као што смо и очекивали, ништа ново нисмо чули на данашњем суђењу у овој фази поступка, а у погледу окривљене Миљане Кецмановић. Давно смо доказали да се овде ради о притиску јавности од стране тужилаштва које врши притисак на окривљеног Владимира Кецмановића да призна кривицу и склопи споразум о признању кривичног дела - рекла је Ирина Боровић.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО