Бора Чорба, након што је напустио састав Рани мраз и неколико година провео у групи Сунцокрети у једном моменту одлучио је да оформи нови бенд са тврђим звуком.

Тада се повезује са пријатељима из групе СОС коју су у то време чини басиста Мирослав Миша Алексић, гитариста Радислав Рајко Којић и бубњар Мирослав Милатовић Вицко.

Легендарни гитариста Рајко Којић напустио је групу 1984. године заједно са Момчилом Бајагићем Бајагом који се у међувремену придружио познатом музичком саставу, као друга гитара. Рајко је годинама вукао проблем са дрогом, па су Бора и остали чланови сматрали да више није у стању да се избори са тим. Очито је наркоманија била проблем са којим се чувени гитариста никад није изборио.

Фото: Новости/ПринтскринЈутјуб/ TheOsamdesete/

 

По изласку из Рибље чорбе свирао је са Бајагом и инструкторима, а после још неколико излета у музици у потпуности се повукао и живео веома скромно у родном селу Јарковац. То је био човек са којим је Бора храбро загазио у музичке воде и са његовом смрћу се Ђорђевић тешко мирио.

Смрт га је сачекала у Београду 1997. године, разлог је јасан, а за Бору је Рајков одлазак био велики ударац за који није био спреман. Рајко је имао само 41 годину када је преминуо.

Фото: Н. Живановић

 

Други човек са којим је Бора провео 43 године на бини и како је говорио, навикао је да му увек буде са леве стране и да гледа у његово насмејано лице, својом смрћу задао му је ударац од ког се фронмен Рибље чорбе није опоравио до свог одласка. Миша Алексић са којим је Ђорђевић одрастао и стасавао у рок звезду, преминуо је 29. новембра 2020. године од последица короне.

Колико је био погођен његовом смрћу говори и то што је једном приликом истакао да му никада неће опростити што га је издао и умро пре њега, јер су имали договор да заједно умру на бини.

Фото: Новости

 

- Не могу о томе да причам, то је толико потресно да Миша за десет дана оде. Ми смо се договорили да нас двојица умремо заједно на бини, али је он поранио, издао ме је. Верујем да би и он желео да наставимо да радимо - говорио је Ђорђевић дубоко потресен Алексићевом смрћу.

Бора је истицао да без Мише више никад ништа неће бити исто, јер је он био покретачка снага бенда. Када нас је, сада у септрембру, заувек напустила и највећа легенда славног рок састава, између осталих, огласила се и ћерка Мише Алексића:

- Мислио је да ће заједно умрети на сцени. Сада заједно праве неки нови бенд горе међу звездама - поручила је Мина Алексић.

Бора Ђорђевић је сахрањен је, по његовој жељи, у свом родном Чачку, у суботу, 7. септембра ове године, а његовим одласком, бубњар Мирослав Милатовић Вицко постао је једини члан оригиналне поставе Чорбе који је и даље међу нама.

(Република)

БОНУС ВИДЕО: