Посебно одељење за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду поднело је Вишем суду у Београду оптужни предлог против Кристијана Т. (21), командира у Окружном затвору у Београду због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја у покушају и Ђорђа Џ. (33) због сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја подстрекивањем.

Постоји оправдана сумња, како се наводи у саопштењу тужилаштва, да је Ђорђе Џ. са умишљајем подстрекао Кристијана Т. да у притвор Окружног затвора унесе три мобилна телефона, три кабла за пуњење телефона и три сим картице и да их преда их једном притвореном лицу.

Тужилаштво је предложило суду да Ђорђу Џ. продужи притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.

Фото: Н. Фифић

 

 

- Кристијан Т. је, како се сумња, 8. јула 2024. године у својству службеног лица, командира у Окружном затвору у Београду, прекорачењем граница својих службених овлашћења покушао да једном притворенику прибави корист у виду омогућавања коришћења три мобилна телефона са припадајућом опремом, које му је дан раније, 7. јула око 21:30 на зауставној траци ауто-пута Београд – Шид предао у пакету Ђорђе Џ. како би их он предао поменутом притворенику - наводи се у саопштењу и додаје:

- Сутрадан је приликом уласка у одговарајући блок Окружног затвора, Кристијан Т. старијем комадиру рекао да је приликом прегледа пакета заостао један пар чарапа поменутом притворенику и да ће му их предати, након чега је старији командир посумњао у ове наводе, извршио преглед пакета, те пронашао горе наведене предмете у чарапама у пластичној кеси и одузео их од окривљеног - саопштено је из тужилаштва.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: