Трогодишња девојчица преминула је након што је била закључана у усијаном аутомобилу у Калифорнији, због чега је њена 41-годишња мајка Сандра Хернандез ухапшена.

У петак у 16:20 полицајци и ватрогасне екипе добиле су дојаву о девојчици и њеној мајци које се налазе у ауту без свести, саопштила је полиција града Анахајма.

И дете и мајка су били закључани у ауту и без свести

Члан породице пронашао је мајку и ћерку закључане у ауту те није било јасно колико су дуго биле у паркираном возилу, рекли су из полиције. Девојчица је касније проглашена мртвом у болници.

- Сумњамо да је дете умрло од компликација узрокованим топлотним ударом, али се чека службени извештај обдукције - казала је полиција.

У аутомобилу су пронађене празне боце алкохола

41-годишња мајка је испитана је у болници, а ухапшена је након што је отпуштена из болнице.

- Жена је ухапшена под оптужбом за ненамерно убиство и кривично дело занемаривања детета. У аутомобилу је пронађено неколико празних боца алкохола. Истрага је у току - казали су из полиције.

Температура је у петак у Анахајму достигла читавих 45 степени. Температура је била око 40 степени када су мајка и кћерка пронађене у ауту, рекла је полиција.

Најмање 31 дете умрло је у врелим аутомобилима у САД-у ове године, према националној непрофитној организацији Кидс енд карс.

(Индеx)

БОНУС ВИДЕО: