Када је јавност пре десетак година први пут чула за њу, Лизи Веласкез прозвана је „најружнијом женом на свету“. Данас има 35 година, а ретка болест никада је није бацила у очајање. Напротив.

- Када сам на Јутјубу видела видео с насловом „Најружнија жена на свету“, мој живот се у потпуности променио. Читала сам ужасне коментаре, писали су да учиним свету услугу и пуцам себи у главу - испричала је једном приликом Лизи.

- Ја знам шта значи бити жртва насиља, поготово интернет насиља. Желела бих да будем заштитница свих оних који мисле да се ситуација неће поправити - причала је Лизи.

- Уместо да сам се сакрила у сузама, одлучила сам да будем срећна. Схватила сам да овај синдром није проблем, већ дар који ми пружа прилику да постанем боља и да другима послужим као инспирација - изјавила је.

Рођена је са ретким и тешким синдромом који, поред осталих симптома, спречава акумулирање телесне масноће и добијање на тежини.

Никада није имала више од 29 килограма, а због болести је слепа на једно око, док на друго слабо види.

Имуни систем јој је слаб, али већина органа функционише. Кроз више мањих оброка Веласкез дневно мора да унесе знатно више калорија од просечног човека.

- Најбољи родитељи на свету. Од тренутка мог рођења засули су ме љубављу. А нису одгајали само мене, већ и моју сестру Марину и брата Криса, које су једнако волели. Та ме је љубав, помножена са три, и довела до места на којем сам данас - испричала је једном приликом.

Лизи је рођена четири недеље пре термина, а када су лекари показали фотографију мајушне бебе мајци, жена је заплакала.

- Неутешно сам ронила сузе, нисам могла да се контролишем, али сам им рекла да ми је донесу. Желела сам да је видим, да је узмем у наручје и волим - испричала је пре неколико година Рита Веласкез.

Отац Гвадалупе додао је том приликом да је његова ћерка спознала да је другачија од осталих чим је кренула у вртић. Друга деца нису желела да се играју са њом, а онда су јој родитељи рекли да пати од ретког синдрома. Кажу да је од малих ногу била јако зрела.

Иако је зову најружнијом женом на свету, Лизи тврди да не би узела лек против тешке болести, коју је прихватила као део себе.

- Не, нема шансе. Не бих ни помислила на то. Да сте ми исто питање поставили кад сам имала 13 или 14 година, вероватно бих одговорила потврдно, била бих потпуно за, дала бих и да на мени тестирају лек, шта год треба. Али данас... Научила сам да прихватим себе онаквом каква јесам. Када бих било шта променила, то више не би била Лизи, то не бих била права ја - закључила је.

БОНУС ВИДЕО:

(Блиц жена)