Бившу финалисткињу за Мис Швајцарске, пореклом из Врњака код Модриче, супруг је убио на свиреп начин, након чега је њено тело раскомадао тестером и баштенским маказама, а потом њене остатке измрвио у блендеру.

Њеном мужу, који је у локалним медијима назван само под псеудонимом Томас (41), Федерални суд у Лозани је јуче одбио жалбу за пуштање из притвора након што је признао да је убио супругу.

Истрага која је у току је закључила да у позадини случаја постоје "конкретне индиције менталне болести", пише Дејли мејл.

Кристина, мајка њихово двоје деце, наводно је убијена јер је пре тога напала мужа ножем, а затим јој је он "у паници" раскомадао тело.

Фото: Друштвене мреже

Кристина и Томас

Кристинино тело пронађено је 13. фебруара увече, а истражитељи су утврдили да је била задављена.

У пресуди се наводи да је осумњичени признао да је удавио своју супругу.

Обдукцијом је констатовано да је тело потом раскомадано убодном тестером, ножем и баштенским маказама. Делови тела су затим исецкани, "пасирани" и растворени у хемијском раствору, пише локални лист Блик.

Медицинско-форензички извештај је такође "у супротности са његовим описом самоодбране", наводи швајцарски лист ФМ1 Тодаи.

Иначе, Томас је ухапшен дан пошто је Кристинине посмртне остатке у фебруару пронашла трећа особа.

Након што је ова вест угледала светлост дана, њихови пријатељи су остали у шоку.

- Мени су деловали као савршена породица - рекао је један од њих и додао да је пар живео у пространој кући са феноменалним погледом на Базел.

Фото: Друштвене мреже

 

Други је рекао да је њихова веза већ месецима у кризи, а наводно је претходно била позвана полиција због дојава о физичком насиљу.

Истражитељи су рекли да је Томас, бизнисмен, показао "упадљиво висок ниво криминалне енергије" у њиховој процени.

Навели су "недостатак емпатије и хладнокрвности након убиства његове супруге" и његове напоре да прикрије њену смрт, додајући да је оптужени имао "садистичко-социопатске црте".

Тужиоци кажу да је оптужени задавио своју жену пре него што ју је убио, преноси локални лист БЗ Базел.

Како незванично сазнају "Независне новине", Кристининог оца су позвали из вртића како би преузео унуке.

Када је позвонио зету и питао где му је ћерка, он је мирно рекао да је у вешерају у подруму куће.

Такође, извор Независних наводи да је Кристинин отац занемео од бола, те да су Кристинине ћерке додељене тетки на старање.

Кристина, која је рођена у Бинингену, али има српске корене, прошла је пут од манекенке до тренера на модној писти.

Фото: Друштвене мреже

 

Између осталих, обучила је кандидате за мис Швајцарске да иду њеним стопама.

Она је такође обучила пословне жене да самоуверено ходају у свом професионалном и приватном животу.

Једном је победила на такмичењу за мис северозападне Швајцарске и постала финалисткиња националног такмичења 2008.

Исте године је основала агенцију за тренирање и консалтинг за будуће моделе.

Многе швајцарске познате личности и бивше такмичарке за Мис Швајцарске изразиле су шок због Кристинине смрти још у фебруару.

Лорена Сантен, која је крунисана за Мис Швајцарске 2023. године, била је једна од Кристининих ученица на модној писти, рекла је: "Веома ћете нам недостајати".

Бивша мис Швајцарске Криста Ригоци рекла је за 20 Минутен у фебруару: "Ужасно је. Заиста сам шокиран. Мислим на њене две ћерке. Била је тако лепа и добродушна жена".

Фото: Друштвене мреже

 

Надин Винценс, бивша мис Швајцарске која је била Кристинина пријатељица, рекла је: "Тако ми је сломљено срце. Био си тако добра и љубазна особа. Никада нећу заборавити време које сам провео у ЛА са тобом. РИП моју лепоту".

Манекенка Андреа Брочи, која је учествовала на такмичењима у Швајцарској, такође је одала признање својој пријатељици: "Тако сам тужна и шокирана. Био си тако доброг срца, љубазан, интелигентан и велики човек. Зашто? Крис, хвала ти на свему".

Фрида Ходел, која је 2015. године учествовала у швајцарској верзији ТВ емисије 'Мр Савршени', одала је почаст Кристини и написала: "Недостајеш нам. никад те нећу заборавити. Почивај у миру".

Још један такмичар "Господин Савршени", Ели Шимић , који је учествовао у ТВ емисији 2017. године, прокоментарисао је последњу Кристинину објаву на Инстаграму на хрватском: "Почивај у миру Кики. Без речи...", преноси Дејли мејл.

БОНУС ВИДЕО:

ТРАГИЧАН ПОЖАР У НОВОМ САДУ: Погинула шесточлана породица