Чувени рокер је сахрањен по његовој жељи у родном Чачку, бројни фанови и пријатељи су се опростили порукама на гробу и паљењем свећа и постављањем венаца цвећа. 

Због Борине смрти био је потресен и  чувени Еди Грант са којим је Бора давних дана снимио песму "Амстердам". 

- Управо сам обавештен да је преминуо мој пријатељ и колега уметник Бора са којим сам снимио песму "Амстердам" пре четрдесетак година. Његовој породици, пријатељима и бројним фановима изражавам искрено саучешц́е. Нека његова душа нађе вечни мир - написао се Еди на Инстаграму, уз заједничку фотографију када је затечен вешћу о Борином одласку.

Већина не зна ко је заслужан за то  да се Грантов глас нађе на албуму "Рибље чорбе". 

Чорбин басиста Миша Алексић је пре четири године говорио у својој аутобиографији: алексић је преминуо од последица корона вируса:

- Кад смо прешли у "Југотон" 1984. и објавили албум "Вечерас вас забављају музичари који пију", доживели смо неуспех иако је ту било одличних песама. "Југотон", једноставно, није урадио добру рекламу и почеле су да нам опадају посете на концертима. Али вратили смо се са плочом "Осми нервни слом", на којој смо имали Едија Гранта као госта. То је посебна и врло занимљива прича како смо дошли до њега - открио је Алексић у својој аутобиографији и наставио:


- Ми смо га питали после његовог концерта да ли би хтео да отпева једну строфу у нашој песми, а он је кренуо да нас ескивира - те боли ме грло, те нисам расположен, те смета ми дим... А студио већ спреман и само чекамо да он дође да снимимо "Амстердам"! Е, ту нам је Слађана Милошевић доста помогла јер му је рекла: "Ово је најбољи српски бенд, нећете се покајати. Дођите само да чујете песму." Одрадила је то на шарм, Еди није имао више изговора, ха-ха-ха! И онда је настала она чувена сцена кад обезбеђење није хтело да пусти Гранта у студио јер је странац, а још и црнац! Међутим, Бора ухвати типа из обезбеђења, закључа га у WЦ, настане општа фрка! Дође и полиција! За то време Еди је с нама био закључан у студију и чуо је песму. И одмах је рекао: "Ајд, наместите ми микрофон, хоћу да отпевам!"

Фото: Н. Живановић

 

Иначе реч је о Лази портиру о ком је причао и сам Бора Ђорђевић: 

Лаза је наводно препречио пут Бори, Гранту и осталима, вичући како Грант не може да уђе јер није на списку.

- Тада ми је пукао филм - говорио је Бора, па наставио:

- На очи су ми пале ролетне. Зар после толико мука и неизвесности да целу ствар сјебе Лаза портир? Зграбио сам несрећног човека и са све пиштољем га бацио иза пулта. Лаза није могао да верује шта му се дешава. Баш некако у том тренутку, у студио су ушетали Грант, Слађана Милошевић и неко друштво, не примећујући срања у току. Само сам рекао покојној Драгани: "Слушај, кад овај зовне милицију, задржавај их што дуже. После су ми причали да је Лаза, када је дошао себи, звао свог шефа и рапортирао: “Певач Ђорђевић ме је физички напао у пијаном стању и увео нека неовлашћена лица у Студио 5. Како да поступим?"

(Република) 

БОНУС ВИДЕО: