Данас се навршавају тачно две године од како нас је напустио чувени српски композитор Корнелије Ковач. Његова ћерка, Александра, упутила је емотивне речи на свом Инстаграм профилу истичући драгоцене моменте проведене са оцем.

- Пре две године, на данашњи дан, напустио нас је Корнелије Ковач, највећа музичка легенда која је икада ходала овим просторима, и мој тата. Недостајеш ми тешко, сурово и неповратно. Недостаје ми да певам када ти свираш за клавиром, јер је то сваки пут било непоновљиво искуство - написала је Александра и додала:

Фото: АТА имагес

 

 

- Ослушкивали смо једно друго, осећали сваку нијансу у музицирању, и одлазили на неко друго, ванвременско место где смо били повезани невидљивим нитима, сатканим од љубави и музике.

Недостаје ми да ме позовеш да видиш како сам, да те пољубим у чело и слушам сатима како свираш. Али, више од свега, недостају ми твој осмех и твоја снага, благост и доброта, љубав и мир. Волим те до краја музике и назад - завршила је Александра.

 

 

Подсетимо, Корнелије Ковач преминуо је 13. септембра 2022. године у 81. години у Београду. Био је српски композитор, пијаниста, аранжер.

Рођен је у Нишу 1942. године, а своју прву композицију "Пусти тротоари" Ковач је искомпоновао већ са четрнаест година - 1956. године.

Осим за позориште, филмове и телевизију, Корнелије Ковач је написао и неке од највећих хитова домаћих музичких звезда попут Здравка Чолића (Април у Београду, Живиш у облацима, Звао сам је Емили, Једна зима са Кристином, Једина, Мађарица), Генерације 5 (Ти само буди довољно далеко), Лепе Брене (Јанош, Сањам, Ситније Циле, ситније), и многе, многе друге.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: