Ћерка Тара ове године кренула је у први разред, док је син Стефан пошао у пети.

Ђоковићи су се одлучили да наследнике упишу у приватну образовно-васпитну установу, о чему се доста писало почетком септембра ове године.

Фото: Профимедиа

 

 

Ноле је истакао да је његова жеља да се деца школују у Србији јер жели да његови наследници осете шта то значи - Србија.

- Ја сам дуги низ година живео у иностранству, наравно највише због посла. Последњих неколико година сам овде са породицом, са својом децом. Желим да будем овде, да моја деца иду у школу у Србији, да осете шта то значи Србија, пошто је то исто њихова земља, иако се нису родили овде. Ја њима константно о томе причам - открио је Ђоковић.

Док је причао о нашем народу, Новак се дотакао и приче о млађим генерацијама, технолошком напретку, али и вечите борбе родитеља са децом да она не буду константно на телефонима, а та граница се помера константно.

Фото: Танјуг АП

 

 

Ђоковић је истакао да његови наследници и даље немају телефоне.

- Од Јелене Генчић сам научио зашто је битно да слушаш класичну музику, да читаш књиге... Данашња генерација има много више изазова, тада није било друштвених мрежа, они само гледају телефоне. Не гледа се сада из друге перспективе, ми сада живимо у дигиталном добу, технолошки развој је невероватан, моја деца и даље немају телефоне, моја супруга и ја се боримо. Они се жале имају сви сем нас у школи. Није лако, а то се пресликава на друге нивое. Ако сви нешто раде, стадо ради овако, мораш да пратиш. Па, не мора баш тако. То је оно где мислим да се ми разликујемо од других, јер смо својеглави и на позитиван и на негативан начин - рекао је Ђоковић у емисији "Вече са Иваном Ивановићем".

Фото: Профимедиа

 

 

Ево какву школу су Ђоковићи одабрали за наследнике.,

- Изабрали су школу у којој часови не трају 45 минута, родитељи су активно укључени у образовање, а деци се подстиче креативност - рекао је извор недавно.

БОНУС ВИДЕО: