Недавно су са њених бројних налога на друштвеним мрежама нестале готово све објаве, што је забринуло фанове, да би пре недељу дана на Инстаграму објавила да се замонашила, односно да је постала православна монахиња.

Како пише грчки портал Екклесиа Онлине, Елен је 20. јула замонашио митрополит Сидирокастрона Макариос. Тим чином добила је и монашко име Ипомонија (Стрпљење).

Њена одлука изазвала је подељене реакције у Грчкој, а несвакидашњи догађај коментарисао се и у ТВ емисијама.

 

 

Док се једни диве и подржавају храбру одлуку, други су затечени и питају се зашто је тако млада и успешна девојка, која је имала велики потенцијал, одлучила да напусти све и посвети се монаштву.

“Човек у свом телу је као упаљена свећа. Свећи је предодређено да се топи, а човеку да умре. Његова душа је, међутим, бесмртна, због чега наша брига треба да буде више за душу него за тело”, написала је у једној од последњих објава на Инстаграму, пре него што се замонашила.

Иако су Еленини пратиоци изненађени, она је открила да је дубоко у себи осећала унутрашњи позив да се одрекне славе и испразног публицитета, те да потражи дубљи смисао и мир. Пут који је изабрала одвело ју је у тишину манастирског живота.