Алберт Ајнштајн је био један од најистакнутијих научника на свету. Многи су се дивили његовом раду и посвећеношћу, а иза свега стоји много труда и одрицања.

Многи се питају и како се он хранио, јер и исхрана доста утиче на рад мозга и целокупни посао и сада је откривено шта је јео.

Како је доручак најважнији оброк дана, овај научник је схватио колико је важно дати мозгу мало енергије на почетку дана. Његова помоћница Херта Валдов, дала је бројне интервјуе о свом искуству рада за Ајнштајна и која је тврдила да је увек јео пржена јаја и то најмање два, путер и хлеб свако јутро.

Притом, волео је печурке и мед, толико је да је печурке јео три пута дневно, пише „Инверсе“. Тост је много волео и увек је био део његовог доручка.

Морамо признати да су јаја често одабир и у Србији и да је то, када рецимо доручкујемо код куће, први избор када је реч о првом великом оброку у дану.

Када је реч о ручку, често и заборави на овај оброк, како се и пожалио свом другом сину. Ипак, када би се то десило, волео је да поједе пасуљ из конзерве. За вечеру је понекад јео кобасицу, са сиром, воћем и чајем.

(Она.рс)

БОНУС ВИДЕО