Као пример докле, не размишљајући о последицама, исказивање љубави на погрешан начин може да доведе, удружење је представило причу мачка Крошика, жутог мачка који је годинама добијао толико пажње од запослених у болници у чијем подруму је живео, да је досегнуо тежину од невероватних 17 килограма.

- Ово је Крошик, тежак је 17 килограма, па је тренутно вероватно међу пет најдебљих мачака на свету. И све што жели је да поновно научити да хода. Наиме, Крошик је био јако вољен, али му сва та силна пажња није оставила простора да буде оно што јесте. Данас је беспомоћни мачак који не може ни да се креће под теретом властите тежине.

Ето, толико се угојио да ветеринари због слојева сала нису могли да одраде ни класични ултразвучни преглед - написали су из удружења уз снимак дебељушкастог мачка и додали у наставку:

 

 

Крошика чека дуг и мукотрпан опоравак те смо због њега осмислили посебан програм. Живеће у рехабилитационом центру где ће напре пролазити кроз потребну физикалну терапију, а с временом ће му бити омогућено да се попне на траку за трчање. План је да сваке недеље изгуби између 70 и 150 грама - истакнули су чланови удружења "Матроскин" и замолили пријатеље мачака да припомогну с донацијама ако то желе, преноси хрватски портал Нет.

 

Ипак, чини се мачак није превише одушевљен количином физичке активности коју му "матроскиновци" намећу јер је чак и покушао да побегне, али је због његове величине тај план осујећен. Наиме, Крошик се приликом покушаја бекства заглавио у полици за ципеле.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RT Balkan (@rtbalkan)

 

- Требаће нам и средства за посебну храну за мачке с прекомерном телесном тежином и рехабилитационе третмане. Према најскромнијим проценама, Крошикова потпуна рехабилитација коштаће склониште око 30 хиљада рубаља - истакнули су из удружења уз фотографију која је у међувремену постала вирална.

 

БОНУС ВИДЕО: