Kao primer dokle, ne razmišljajući o posledicama, iskazivanje ljubavi na pogrešan način može da dovede, udruženje je predstavilo priču mačka Krošika, žutog mačka koji je godinama dobijao toliko pažnje od zaposlenih u bolnici u čijem podrumu je živeo, da je dosegnuo težinu od neverovatnih 17 kilograma.

- Ovo je Krošik, težak je 17 kilograma, pa je trenutno verovatno među pet najdebljih mačaka na svetu. I sve što želi je da ponovno naučiti da hoda. Naime, Krošik je bio jako voljen, ali mu sva ta silna pažnja nije ostavila prostora da bude ono što jeste. Danas je bespomoćni mačak koji ne može ni da se kreće pod teretom vlastite težine.

Eto, toliko se ugojio da veterinari zbog slojeva sala nisu mogli da odrade ni klasični ultrazvučni pregled - napisali su iz udruženja uz snimak debeljuškastog mačka i dodali u nastavku:

 

 

Krošika čeka dug i mukotrpan oporavak te smo zbog njega osmislili poseban program. Živeće u rehabilitacionom centru gde će napre prolaziti kroz potrebnu fizikalnu terapiju, a s vremenom će mu biti omogućeno da se popne na traku za trčanje. Plan je da svake nedelje izgubi između 70 i 150 grama - istaknuli su članovi udruženja "Matroskin" i zamolili prijatelje mačaka da pripomognu s donacijama ako to žele, prenosi hrvatski portal Net.

 

Ipak, čini se mačak nije previše oduševljen količinom fizičke aktivnosti koju mu "matroskinovci" nameću jer je čak i pokušao da pobegne, ali je zbog njegove veličine taj plan osujećen. Naime, Krošik se prilikom pokušaja bekstva zaglavio u polici za cipele.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RT Balkan (@rtbalkan)

 

- Trebaće nam i sredstva za posebnu hranu za mačke s prekomernom telesnom težinom i rehabilitacione tretmane. Prema najskromnijim procenama, Krošikova potpuna rehabilitacija koštaće sklonište oko 30 hiljada rubalja - istaknuli su iz udruženja uz fotografiju koja je u međuvremenu postala viralna.

 

BONUS VIDEO: