Сања Долежал 2012. доживела је велики животни ударац - остала је без супруга Ненада Шарића, који је преминуо од последица можданог удара.

Она је након његове смрти остала сама са двоје деце, а једном приликом говорила је о тешком периоду.

Фото: В. Данилов

 

 

- Била сам и мајка и отац, првих месец дана ми је у магли, а првих пар година сам функционисала као робот. Нисам била свесна да морам да чувам психу, фокусирала сам се на клинце. Волела бих да сам могла на себе да преузмем сву бол коју су они осећали. Касније ми је пријатељица, која је психолог, рекла да деца морају да проживе бол - рекла је певачица Нових Фосила у емисији "Премијера" на телевизији Пинк.

"Наступала сам 40 дан након смрти мужа"

Сањи није било лако, а убрзо је морала да се врати и послу. Међутим, због тога је наишла на поједине негативне коментре што ју је додатно растуживало.

Фото: Јутјуб принтскрин/Iz Profila Tv Grand

 

 

- Не знам како сам се носила, први концерт је био једно 40 дана након што ми је супруг умро, у Брежицама у Словенији. По новинама су били наслови како може да пева, а сахранила је супруга. Била сам очајна због тих натписа. Људи себи дају за право, па кажу једва је дочекала, али ја сам морала да радим, то је мој посао. И ово данашње коментарисање по друштвеним мрежама ми је болесно, људи који те не познају, а имају за право да те коментиршу, то је болесно - истакла је.

"С ким си спавала па си се запослила?"

На питање кад се у животу осећала најнезаштићеније, рекла је да јој се то догодило за време кад је радила на ХРТ-у.

- Било је то неколико година после супругове смрти. На ХРТ-у ме је једна жена, уредница, кад сам дошла у редакцију, питала: "С ким си спавала да почнеш да радиш ту?" Скаменила сам се, дошла сам кући и душу исплакала. Нисам смела да кажем сину, јер мислим да би јој главу разбио. Та жена ово не би рекла да ми је супруг био жив, не би сигурно. То је једини тренутак у животу кад сам се осећала незаштићено - искрена је била певачица.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

Подсетимо, Сања је на ХРТ-у од 2013. до 2016. године била једна од водитељки емисије "Добро, јутро Хрватска".

Певачица је испричала и да би сада, након губитка супруга, одмах потражила стручну помоћ.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

- Немојте да вас је срамота тога. Исти час треба викати, то је пуно лакше него чекати - нагласила је.

Проговорила је и о својој младеначкој љубави, трагично преминулом кошаркашу Дражену Петровићу, о којем се управо снима филм, а један од ликова у њему ће бити управо и Сања Долежал.

- Никад није лако кад оде драга особа. Кад си млад, можда је већи шок, не иде ти у главу да неко млад може отићи, а што си старији, прихватамо да иде све по неком реду. Нисам једина којој се то догодило, и у овом тренутку нека жена или мушкарац плачу... Из дана у дан треба дисати док не почнеш мало лакше дисати, нема правила - закључила је певачица.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: