Певачица Сека Алексић отворила је душу о тешком детињству које је провела у избеглиштву, суочена с вршњачким насиљем и породичним проблемима.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

Сека је поделила да су трауме из прошлости оставиле дубоке ожиљке, упркос њеном успеху у животу.

- Као дете сам носила исцепане ципеле, мене су деца исмевала због тога. Дошла сам из Босне, говорила сам ијекавицом и због тога су ме исто исмевали. Знам шта је то, зато као родитељ одвајам времена да са својом децом причам о тим стварима. Није срамота носити поцепане патике или понети сендвич од куће. Трудимо се да их научимо шта је добро, а шта није, да буду културни - рекла је Сека у емисији "Блиц дан".

Говорећи о толеранцији и хришћанству, Сека је нагласила:

- Пред Богом смо сви једнаки. На овај свет долазимо без ичега и одлазимо без ичега. Не разумем зашто је то проблем да неко схвати. Нисам тако васпитана, а на крају крајева, ако гледамо хришћанску страну, хришћанин си уколико не осуђујеш никога, уколико не желиш никоме ништа зло. Хришћанин си онолико колико научиш себе и своју децу да не деле људе. 

Постоје само добри и лоши људи, то је крај и тачка.

Фото: АТА имагес/М. А.

 

О критикама због својих ставова према ЛГБТ заједници, Сека је изјавила:

- Морам рећи да сам са разних страна нападана коментарима 'како ти, жена, црква, хришћанство, одједном подржаваш ЛГБТ'. Ја никада нисам била против било кога због тога. Водим се тиме да не правимо никакве глупости и халабуке, да не богохулимо. Немам ништа против тога ни да је неко атеиста, то је његова ствар. За мене су људи само добри и лоши.

(Телеграф.рс)