- Мислио сам да сам све видео. Долази 33-годишња жена с 14-дневном историјом менструалног крварења и 49 дана од последње менструације. Оно што проналазимо у јетри је беба. Имала је ванматерничну трудноћу у јетри. Понекад их видимо у трбуху, али никад у јетри. Ово ми је први пут - написао је доктор.

Он је на свом ТикТок налогу објавио клип у којем објашњава своје откриће. Снимак је прегледан више од три милиона пута у само два дана и скупио је готово 17.000 коментара. Хирурзи су успели да спасу живот жене, али не и фетуса.

Један корисник је рекао: "Ово је сигурно била поражавајућа вијест за родитеље, надам се да је мама добро." Други је написао: "Чак ни не верујем да се то може догодити. Како оплођена јајна ћелија стигне до јетре?"

Према Националном центру за биотехнолошке информације, случајеви ванматерничне трудноће у јетри су "изузетно ретки". У њему се наводи да је у 35 година пре новембра 1999. године забележено само 14 случајева. Појединости о другом случају објављени су у часопису Џурнал оф Емерџенсис, Траума енд Шок 2012. године у којем је описана млада жена којој је пронађен живи 18-дневни фетус причвршћен за јетру. Нажалост, 25-годишњакиња је умрла од компликација током операције због неконтролисаног крварења.

Ванматернична трудноћа настаје када се оплођена јајна ћелија имплантира изван матернице, често у јајоводима, а сваке године има око 12.000 случајева. Може се догодити и на јајницима, цервиксу или другом органу унутар карлице.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".