Српски глумац Сергеј Трифуновић је приведен јуче на прелазу Бајаково након што је покушао да уђе у Хрватску, потврдила је сплитска полиција.

Полиција се и огласила и објаснила разлоге за привођење.

Како тврде, Трифуновића су привели јер "има забрану уласка у земље ЕУ након инцидента у септембру прошле године кад је вређао хрватске полицајце у Сплиту о којима је написао како се нада да ће си сашити лепе, црне униформе по узору на Францетићеве, те им је вређао мајке".

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

Он се већ данас нашао пред сплитским судом где је добио казну - 60 дана затвора условно, на рок од годину дана, а мора плати и 150 евра трошкова. 

Глумац је на рочишту рекао да нема новца, преноси "Слободна Далмација".

У току суђења са њим је била и супруга Исидора, а у Сплит је из Загреба стигао и српски конзул Стефан Ристић који је рекао да га Трифуновић није звао за помоћ, али је дошао да му исту пружи као грађанину Србије.

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

Након што је изишао из суднице, Трифуновића је на ходнику дочекао службеник полицијске управе који му је показао своју значку и затражио да пође са њим.

"Због чега?", упитао је Трифуновић, на шта му је службеник рекао: "Морамо проверити да ли сте сда званично у републици Хрватској"

Трифуновић је на то узвратио: "Како не бих био законито, кад сте ме привели на Бајакову и довели?".

Разводор се наставио, а глумац је на захтев службеника да пође са њим упитао: "На основу чега сад, када сам управо био на суду и рекли су ми да сам ослобођен".

"Нисте ви ослобођени, ви сте осуђени", добацио је један од присутних.

Сергеју је на кају враћен пасош, а медијима је рекао да ће ионако постати грађанин Хрватске јер му је супруга Исидора из Ријеке.

 

(Слободна Далмација)

БОНУС ВИДЕО: