Srpski glumac Sergej Trifunović je priveden juče na prelazu Bajakovo nakon što je pokušao da uđe u Hrvatsku, potvrdila je splitska policija.

Policija se i oglasila i objasnila razloge za privođenje.

Kako tvrde, Trifunovića su priveli jer "ima zabranu ulaska u zemlje EU nakon incidenta u septembru prošle godine kad je vređao hrvatske policajce u Splitu o kojima je napisao kako se nada da će si sašiti lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve, te im je vređao majke".

Foto: ATA images/A. Ahel

 

 

On se već danas našao pred splitskim sudom gde je dobio kaznu - 60 dana zatvora uslovno, na rok od godinu dana, a mora plati i 150 evra troškova. 

Glumac je na ročištu rekao da nema novca, prenosi "Slobodna Dalmacija".

U toku suđenja sa njim je bila i supruga Isidora, a u Split je iz Zagreba stigao i srpski konzul Stefan Ristić koji je rekao da ga Trifunović nije zvao za pomoć, ali je došao da mu istu pruži kao građaninu Srbije.

Foto: ATA images/A. Ahel

 

 

Nakon što je izišao iz sudnice, Trifunovića je na hodniku dočekao službenik policijske uprave koji mu je pokazao svoju značku i zatražio da pođe sa njim.

"Zbog čega?", upitao je Trifunović, na šta mu je službenik rekao: "Moramo proveriti da li ste sda zvanično u republici Hrvatskoj"

Trifunović je na to uzvratio: "Kako ne bih bio zakonito, kad ste me priveli na Bajakovu i doveli?".

Razvodor se nastavio, a glumac je na zahtev službenika da pođe sa njim upitao: "Na osnovu čega sad, kada sam upravo bio na sudu i rekli su mi da sam oslobođen".

"Niste vi oslobođeni, vi ste osuđeni", dobacio je jedan od prisutnih.

Sergeju je na kaju vraćen pasoš, a medijima je rekao da će ionako postati građanin Hrvatske jer mu je supruga Isidora iz Rijeke.

 

(Slobodna Dalmacija)

BONUS VIDEO: