Ватикан је признао "бројне позитивне плодове" који се догађају у Међугорју, светски познатом ходочасничком месту у БиХ, али није изнео став о натприродним феноменима који се везују уз тврдње посетилаца да им се тамо указује Госпа из Међугорја и шаље поруке.

Хрватски сајт Индекс преноси да се у тексту који је објавио Ватикан њуз наводи се да документ Конгрегације за доктрину вере који је одобрио папа Фрања не говори о натприродним појавама, али признаје обилне духовне плодове везане за жупу-светиште Краљице мира и даје углавном позитивно мишљење о порукама уз неколико појашњења.

Фото: Профимедиа

 

 

У Ноти о духовном искуству везаном за Међугорје коју је потписао кардинал Виктор Мануел Фернандез наводи се да позитивна оцена већине међугорских порука "не подразумева проглашење директног натприродног порекла".

Фото: Профимедиа

 

 

Наводи се да се ипак препознаје вредност духовних плодова повезаних са међугорским искуством и овлашћују верници да га се придржавају будући да су се "догодили бројни позитивни плодови и нису се међу Божјим народом проширили никакви негативни или ризични учинци".

Додаје се да су места везана за међугорски феномен одредишта ходочашћа из целога света.

(Индеx)

БОНУС ВИДЕО: