Аром Арунрој (64) претрпела је вишеструке угризе змије која је ушла у њену кућу у провинцији Самут Пракан, јужно од Бангкока. У интервјуу за тајландске медије, Аром је испричала да је прала суђе око 20:30 када је изненада осетила угриз у ногу.

- Погледала сам и видела змију - изјавила је.

Аром је покушала да се бори с питоном и викала је за помоћ, али нико је није чуо. У једном тренутку ухватила је змију за главу, надајући се да ће је пустити, али змија је наставила да је стеже. Комшија је на крају ипак чуо њене позиве у помоћ и позвао спасиоце око 22:00, пишу тајландски медији, а преноси The Guardian.

Полицијски службеник изјавио је да је ногом развалио врата куће несрећне жене након што је чуо слаб глас изнутра. 

- Вероватно је била гушена неко време јер јој је кожа била бледа. Видело се да је угризена у ногу, али било је могуће да има угризе и на другом месту по телу - рекао је, истичући да је покушао да помогне ударајући змију како би је одмакнуо, преноси Вечерњи лист.

Змија је била дугачка четири метра и тешка више од 20 килограма. На снимцима које су снимили први спасиоци, Аром је приказана како седи на поду са змијом омотаном око струка. Уз полицију, на место догађаја стигли су и чланови спасилачке организације, а Аром је превезена у болницу на лечење.

Иначе, иако питони нису отровни, њихови угризи могу узроковати инфекције. Убијају плен тако што га омотају и угуше.

Према подацима националног канцеларије за здравствену сигурност Тајланда, око 12.000 људи у земљи лечено је од угриза змија и других животиња у 2023. години, а 26 људи је преминуло од последица змијских угриза.

БОНУС ВИДЕО: