Познати босанско-херцеговачки глумац Моамер Касумовић (43) осуђен је на годину дана затвора због кривичног дела блудничење над малолетником, потврђено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Како је објавио Рапорт, све се сазнало 16. септембра након представе Београдског народног позоришта “Тихо, тише”, која је изведена у склопу 6. Сарајево Феста у Народном позоришту Сарајево. Представа говори о вршњачком насиљу и тада су уприличени разговори са публиком.

Како се наводи, тада се обратио младић из публике који је рекао да је био жртва педофилије када је имао 14 година, а да је починилац познати глумац. На питање о коме се ради, младић је рекао – Моамер Касумовић. Младић је у својој потресној исповести у Народном позоришту казао да је цео случај имао и судски епилог и да за то постоји судска пресуда.

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

Моамер је широј публици најпознатији по улози Дамира Фазлиновића у хит серији "Луд, збуњен, нормалан". Родом је из Црне Горе, из Бијелог Поља се преселио у Сарајево 1996. године где је завршио Академију сценских умјетности, а први глумачки хонорар добио је у 21. години, заигравши у филму Срђана Вулетића "Љето у златној долини." 

Глумац је одрастао окружен женама. Има три сестре, Мирху, Лејлу и Рејхану, с којима је јако везан јер су заједно без родитеља пролазили кроз одрастање.

- Када одрастате с цурама као једино мушко, онда то има своје привилегије. Када си у стану с још два мушкарца, онда се не зна ни "ко пије ни ко плаћа" - рекао је Касумовић својевремено за Вечерњи лист.

Истакао је и да због својих сестара боље разуме жене.

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

– Са сестрама имам јако отворен однос, па код нас никад ништа није тајна или табу! Једноставно, жене су други свет којем треба полако приступати, а најбитније је да знаш да препознаш шта она жели у том тренутку - објаснио је.

Касумовић је једном приликом навео да је сарадња са Мустафом Надаревићем (Изетом из серије ,,Луд, збуњен, нормалан”) била много више од професионалног односа.

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

– Увек кажем да сам радећи са њим изучио још једну школу – како глумачку, тако и животну. Мустафа је био изванредан глумац, али пре свега изузетан човек. Његова мудрост, професионализам и хумор учинили су сваки тренутак проведен са њим драгоценим, рекао је глумац и додао да је једна од најважнијих лекција коју је научио од Надаревића крилатица коју често понавља.

– "Не можеш бити добар глумац, ако ниси добар човек." Ова мудрост ме је водила кроз моју каријеру и живот, подсећајући ме на важност интегритета, емпатије и поштовања према другима.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: