У свету моде, величине одеће могу изгледати као збуњујући лавиринт слова и бројева и лако је претпоставити да су величине које слично звуче такорећи исте.

Годинама су људи изражавали своје фрустрације због недоследне величине, а неспоразум између XXЛ и 2XЛ је само још један слој конфузије у ионако сложеном систему.

У традиционалним малопродајним окружењима, величине обично прате линеарну прогресију: С (мало), М (средње), Л (велико), XЛ (екстра велико) и тако даље.

Није неуобичајено да људи користе XXЛ и 2XЛ наизменично, под претпоставком да се оба односе на исту величину.

Фото: Профимедиа

 

Међутим, ова претпоставка је погрешна.

Са модном индустријом која напредује да постане свеобухватнија, шири распон величина је постао доступан за прилагођавање различитим облицима и величинама тела.

Овај помак ка инклузивности је место где разлика између XXЛ и 2XЛ постаје важна.

XXЛ је обично проширење стандардне табеле величине. То је следећа величина у односу на XЛ и често је највећа величина доступна у редовним линијама одеће.

Фото: Профимедиа

 

С друге стране, 2XЛ припада другачијем систему одређивања величине, који се често користи у плус-сизе линијама одеће.

Целокупна секвенца величине у овој категорији – 2XЛ, 3XЛ, 4XЛ и тако даље, креирана је да обезбеди боље пристајање за оне са већим пропорцијама тела.

Најзначајнија разлика између XXЛ и 2XЛ лежи у кроју, при чему XXЛ одржава пропорције сличне мањим величинама као што су XЛ или Л.

Насупрот томе, 2XЛ често има издашнији крој, посебно у пределима груди, струка и кукова. Понекад и ова величина може бити дужа.

(Прва)

БОНУС ВИДЕО: