Софија Рајовић је једном приликом открила како јој се живот променио из корена након што је сазнала да има инсулинску резистенцију.

За само 23 дана угојила се 12 килограма, а то је била последица њеног нарушеног здравља и због брзог начина живота који је тада водила.

- Већина људи из мог окружења ме је осуђивала, сви пријатељи су мислили да сам тамо много јела брзу храну.

Ни доктори којима сам се обратила по повратку у Београд нису потпуно веровали у то што им говорим, да нисам драстично променила исхрану, и били су убеђени да имам поремећај штитне жлезде.

Нисам осећала никакве симптоме, само ми се јављала појачана жеља за слаткишима. Али њих читав живот волим и нисам могла ни да претпоставим да је то заправо сигнал да са мном нешто није у реду - рекла је глумица тада.

- Била сам збуњена, све то ми је изгледало врло чудно. Мој отац Светислав, који је био лекар, цео живот ми је говорио: “Време је најбољи лек”

Нисам одустајала и на крају сам дошла код једног доктора који је предложио да преконтролишем шећер и урадим тест оптерећења. Резултати су показали да имам инсулинску резистенцију, односно повишен шећер.

Мој инсулин није реаговао како треба кад уносим храну. Уместо да та храна оде у ћелије као снага, таложила се са стране.

Због тога већина особа с тим поремећајем има и проблем с отицањем, практично се буди с неколико килограма вишка, што може да буде драматично, посебно ако се бавите јавним послом као ја - рекла је глумица тада, а данас је здравствено стање Софије Рајовић стабилно.

(Глориа)

БОНУС ВИДЕО: