Према писању медија, Касумовић је осуђен 2021. године, а портал Рапорт.ба објавио је детаље случаја.

Ова информација у јавност је доспела после представе Београдског народног позоришта "Тихо, тише", која је изведена у склопу 6. Сарајево Феста 16. септембра, у Народном позоришту Сарајево, када је уприличен разговор о представи која говори о вршњачком насиљу. Да ли је тема насиља или нешто друго иницирало младића из публике да устане и оним што је изјавио скрене пажњу и надасве згранутост присутних, тешко је рећи.

Како су за Рапорт потврдили присутни, млади човек је устао и казао: "Молим вас, желим нешто да кажем!". Из реченица се дало закључити да је био жртва педофилије када је имао 14 година, а да је починилац познати глумац. Из публике су га питали о коме се тачно ради, на шта је младић одговорио - Моамеру Касумовићу (43).

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

Касумовић је познати глумац који је глумио у бројним представама и ТВ серијама, а широј регионалној публици познат је по својој улози Дамира Фазлиновића у хит серији "Луд, збуњен, нормалан".

Младић је у потресној исповести у Народном позоришту рекао да је цео случај имао и судски епилог и да за то постоји судска пресуда.

Из Тужилаштва Кантона Сарајево потврдили су да је глумац Моамер Касумовић осуђен због кривичног дела блудње радње.

- На основу евиденција Тужилаштва КС обавештавамо Вас да се против наведене особе водио поступак због кривичног дела блудне радње који је правоснажно окончан пред Општинским судом у Сарајеву. Оглашен је кривим и осуђен на казну затвора у трајању од једне године - речено је из Тужилаштва Кантона Сарајево.

Према незваничним сазнањима Рапорта, Касумовић је добио казну затвора од годину коју је наводно откупио.

Према информацијама Рапорта, дело се десило 2021.

(Рапорт.ба)

БОНУС ВИДЕО: