Prema pisanju medija, Kasumović je osuđen 2021. godine, a portal Raport.ba objavio je detalje slučaja.

Ova informacija u javnost je dospela posle predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, kada je upriličen razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju. Da li je tema nasilja ili nešto drugo iniciralo mladića iz publike da ustane i onim što je izjavio skrene pažnju i nadasve zgranutost prisutnih, teško je reći.

Kako su za Raport potvrdili prisutni, mladi čovek je ustao i kazao: "Molim vas, želim nešto da kažem!". Iz rečenica se dalo zaključiti da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, na šta je mladić odgovorio - Moameru Kasumoviću (43).

Foto: ATA images/Z. Milutinović

 

Kasumović je poznati glumac koji je glumio u brojnim predstavama i TV serijama, a široj regionalnoj publici poznat je po svojoj ulozi Damira Fazlinovića u hit seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Mladić je u potresnoj ispovesti u Narodnom pozorištu rekao da je ceo slučaj imao i sudski epilog i da za to postoji sudska presuda.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo potvrdili su da je glumac Moamer Kasumović osuđen zbog krivičnog dela bludnje radnje.

- Na osnovu evidencija Tužilaštva KS obaveštavamo Vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog dela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Oglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine - rečeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prema nezvaničnim saznanjima Raporta, Kasumović je dobio kaznu zatvora od godinu koju je navodno otkupio.

Prema informacijama Raporta, delo se desilo 2021.

(Raport.ba)

BONUS VIDEO: