Јуче је објављено да је познати босанскохерцеговачки глумац Моамер Касумовић, најпознатији по улози Дамира Фазлиновића у серији "Луд, збуњен, нормалан", осуђен на годину дана затвора због кривичног дела блудних радњи над малолетником.

Према информацијама из Тужилаштва Кантона Сарајево, правоснажна пресуда донета је још 2021. године, а Касумовић је ту казну откупио за приближно 36.500 КМ, односно односно 2.181.555,61 динар.

Фото: Јутјуб принтскрин/Луд,збуњен,нормалан | ЗВАНИЦНИ КАНАЛ | ФИСТ Про

 

Злостављани младић није желео да открива свој идентитет јавности приликом изјаве коју је дао за медије, јер како каже, није му намера да он буде у фокусу, већ оно о чему говори, а то је да жртава сексуалног насиља има много, многе се стиде и крију и да им поручи да не треба да ћуте.

Он је до детаља описао шта се догодило и која сцена га је подсетила на оно што је преживео раније, те је одлучио да прекине ћутњу:

Фото: АТА имагес/З. Милутиновић

 

- Мислио сам да сам коначно превазишао ту трауму и процесуирао оно што ми се десило, почео сам о томе да говорим и са својим пријатељима, а онда се десила представа "Тихо тише"...и једна сцена која ме је тотално подсетила на ужас који сам доживео. Имао сам реакцију на ту сцену када у колима девојци спушта руку на бутину, а она то одбија. Након тога, уследила је порука преставе, исписана - ДА ЛИ СТЕ ДОЖИВЕЛИ НАСИЉЕ? У разговору са драматургом који је радио на овој представи, мојом пријатељицом Теодором Марковић, сазнао сам, да је на тој представи грешком два пута пуштена та порука. Дакле знаци, све ме је упућивало на то да је моменат да каже, било је сад или никад, савршена прилика да олакшам своју душу - објашњава овај младић за Републику и додаје:

- Пресуда је донета још 2021. године и то сам сазнао недавно и нисам осетио никакву правду јер је осуђен, а платио казну, заташкано све, живи у Бјелом Пољу, не долази у Сарајево и имао сам потребу нешто да урадим, а није било доказа, јер се све то десило давно.

Република