Глумица Радмила Живковић преминула је данас у 72. години у Београду, а иза себе је оставила широк опус улога.

Вест о њеној смрти шокирала је многе, а за домаће медије се сада, скрхана болом, огласила њена колегиница, такође глумица Ева Рас. Глумица Ева Рас радила је са Радмилом серију "Срећни људи", где су живеле у том чувеном "ранчу проклетих". Радмилу је тада публика заволела кроз улогу Ђилде, а колеге је се сећају са осмехом на лицу.

Фото: З. Јовановић

 

- За тужну вест сам сазнала на улици и не могу да вам опишем колико ми је жао. Све је ово изненада за нас. Она је за мене била најбоља госпођа Министарка. Она је у тој улози била маестрална и ја то никада нисам крила. Изненађена сам због њене смрти јер је она за мене била оличење здравља, почиње своју причу за "Блиц" Ева Рас и наставља:

- Сада је сезона зимнице и то су били дани када смо нас две причале о цепканој паприци и ајвару. Увек смо причале о тим женским стварима, јер и ми глумци смо обични људи и радимо све што и остали у то доба године. Тешко ми је због свега, ето ове године ајвар није стигла да направи. Наши сусрети су увек били лепи. Многи су нас напустили од почетка године и ја мислим да је то нека грешка природе, остаде нам сцена пуста. Стално неко умире, а уметост остаје без најбољих - рекла је Ева.

Фото: АТА имагес

 

За крај, Ева је истакла да јој је жао Бојане, Радмилине ћерке.

- Тешко ми је због Бојане, јако сам тужна што је остала без мајке млада. Ја сам без своје остала у 46 година, а она раније. То се тешко подноси. Нек има снаге за све, а Радмили нек је лака земља - рекла је славна глумица.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: