Патлиџан је једно изузетно здраво поврће, а може да се спрема на милион начина. Патлиџан пуњен сиром само је један од здравијих оброка. За њега је потребно:
- 2 средња патлиџана
- 200 г фета сира
- 100 г сремског сира
- 1 јаје
- 2 чена белог лука
- маслиново уље
- со
- бибер
- оригано
Припрема:
За почетак патлиџан оперите, пресеците на пола и издуите кашиком. У тигању загрејте маслиново уље и пропржите ситно исецкани бели лук. Додајте издубљену средину патлиџана, посолите, побиберите и пржите док не омекша. У посуди помешајте фета сир, рикоту, јаје, пржени патлиџан, оригано и добро сједините.
Напуните половине патлиџана смесом и ставите их у ватросталну посуду. Прелијте са мало маслиновог уља и пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута. Послужите топло.
Прочитајте још
(Трпеза)