Патлиџан је једно изузетно здраво поврће, а може да се спрема на милион начина. Патлиџан пуњен сиром само је један од здравијих оброка. За њега је потребно:

 

  • 2 средња патлиџана
  • 200 г фета сира
  • 100 г сремског сира
  • 1 јаје
  • 2 чена белог лука
  • маслиново уље
  • со
  • бибер
  • оригано

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Даре 2 Цоок Ноw

 

Припрема:


За почетак патлиџан оперите, пресеците на пола и издуите кашиком. У тигању загрејте маслиново уље и пропржите ситно исецкани бели лук. Додајте издубљену средину патлиџана, посолите, побиберите и пржите док не омекша. У посуди помешајте фета сир, рикоту, јаје, пржени патлиџан, оригано и добро сједините.

Напуните половине патлиџана смесом и ставите их у ватросталну посуду. Прелијте са мало маслиновог уља и пеците у претходно загрејаној рерни на 180 степени око 30 минута. Послужите топло.

(Трпеза)

БОНУС ВИДЕО: