Patlidžan je jedno izuzetno zdravo povrće, a može da se sprema na milion načina. Patlidžan punjen sirom samo je jedan od zdravijih obroka. Za njega je potrebno:

 

  • 2 srednja patlidžana
  • 200 g feta sira
  • 100 g sremskog sira
  • 1 jaje
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • origano

Foto: Printskrin/Jutjub/Dare 2 Cook Now

 

Priprema:


Za početak patlidžan operite, presecite na pola i izduite kašikom. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite sitno iseckani beli luk. Dodajte izdubljenu sredinu patlidžana, posolite, pobiberite i pržite dok ne omekša. U posudi pomešajte feta sir, rikotu, jaje, prženi patlidžan, origano i dobro sjedinite.

Napunite polovine patlidžana smesom i stavite ih u vatrostalnu posudu. Prelijte sa malo maslinovog ulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Poslužite toplo.

(Trpeza)

BONUS VIDEO: