Популарни глумац Миодраг Радоњић протеклих година спада у омиљене младиће наше глумачке сцене, а највише симпатија побрао је улогом Баће у серији "Јужни ветар".

Ништа мање запажен није био ни као инспектор у серији "Убице мог оца" и албански терориста у филму "Балканска међа", а успешно наступа и у позоришту.

Фото: И. Маринковић

 

 

Мало је познато да је Радоњић уметничку црту наследио од мајке Бранке, која се, додуше, није бавила глумом већ музику, у којој је постигла много успеха.

Како је глумац својевремено испричао, пре његовог рођења, његова мајка је свирала хармонику и често наступала.

– Док се брат и ја нисмо родили, мама је била веома успешна у музичком послу, била је првакиња хармонике старе Југославије. Много је радила по свадбама, чак је ишла на турнеје по Европи и Америци – открио је Миодраг у једном интервјуу.

Штавише, Бранка је делила менаџера са југословенском дивом Лепом Бреном, а њих две биле су тада једине о чијим је каријерама бринуо Радослав Рака Ђокић.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/koledar

 

 

– Тих осамдесетих година њен менаџер је био чувени Рака Ђокић, који је тада заступао и Лепу Брену. Имао је само две клијенткиње, Брену и моју маму. Оног момента када се мама одлучила да оснује породицу, каријеру је оставила по страни и посветила се нама – испричао је глумац.

Музика је зато одувек била заступљена у његовом дому, а Радоњићи имају и своје омиљене песме, које су заједно изводили на породичним окупљањима.

Фото: Јутјуб принтскрин/pcelicapametnica

 

 

– Мама је често свирала хармонику или клавир, а брат и ја бисмо певали, нарочито на славама. Изводили смо народне песме од "Стани, стани, Ибар водо", па све до "Хеј, момци млади" групе "Легенде", уз коју смо и ђускали – присетио се.

Миодраг Радоњић, иначе, има брата Марка, од ког је млађи само 14 месеци.

Његов отац Ненад често је радио ван Београда, а они су најпре живели у породичној кући у Земуну, а потом се преселили на Коњарник.

БОНУС ВИДЕО: