У браку са бизнисменом Хауардом Оксенбергом добила је ћерке Катарину и Кристину, док са Нилом Балфуром дели сина Николаса.

Док се најстарија наследница Карађорђевићеве прославила улогом Аманде у "Династији", млађа Кристина определила се за нешто повученији живот, а са мајком не говори већ годинама.

Фото: Н. Фифић

 

 

Јелисавета је од ране младости била окружена утицајним људима из света музике, глуме и политике, а чини се да је Катарина то искористила на најбољи могући начин како би остварила своју глумачку каријеру.

Рођена 1962. у Њујорку Кристина је одувек показивала велики таленат и љубав према писању, те је управо у том позиву пронашла себе.

Првобитно је мењала послове; радила је за једну познату дискотеку, а једно време била је и секретарица, све док 1986. није објавила своју прву књигу под називом "Такси".

Године 2015. њена књига "Краљевска династија – Повратак кући породице Карађорђевић" доживела је своју београдску премијеру, а ово дело представљало је њену тежњу да се повеже са својим коренима.

Том приликом, Кристина је нагласила колико се лепо осећа када дође у српску престоницу и колико јој само недостају бака Олга и дека кнез Павле.

Фото: Профимедиа

 

 

– Са дедом сам проводила сваки распуст док сам била дете. Био је диван, увек препун прича које су нас децу засмејавале. Тек сам много касније сазнала колико је тежак живот имао, а тада се поштовање које сам осећала према њему удесетостручило. Упркос свему, никада се није жалио. Недостају ми бака и дека, сваки пут када посетим Србију одем на њихов гроб у Опленцу, однесем руже и запалим свећу – испричала је она.

Ипак, чини се да млађа наследница принцезе Јелисавете нема тако лепе речи за своју мајку, са којом већ годинама није блиска.

Како је једном приликом открила на платформи Патреон, "за последњих четврт века њихов контакт био је тек један ручак, када су разговарале о времену".

Кристина је писала и о шест година дугом браку својих родитеља, који је према њеним речима био тежак и испуњен лажима и преварама.

– Обоје су имали гомиле афера и били веома несташни. Мајка је имала аферу са Џоном Кенедијем када је била у другом стању са мном и сви су знали за то. То је учинила да убоде Хауарда прстом у око, јер је шврљао около – навела је она.

Фото: Профимедиа

 

 

Интересантно је то што је Оксенберг био веома близак породични пријатељ са Кенедијевима, те је ова тврдња утолико шокантнија.

Такође, Кристина је оптужила мајку за покушај убиства свог трећег супруга, бившег председника Перуа Мануела Улоу Елијаса.

– Интересовала се може ли видовњак да обори авион којим је он летео – објаснила је она.

Јелисавета Карађорђевић није се пуно пута оглашавала овим поводом, а једном је признала да, иако је Кристинини коментари боле, својој наследници ништа не замера.

– Растужују ме Тинини коментари. Нећу рећи ништа лоше о њој, али не сматрам је поузданим или искреним извором. Поносна сам на своју децу и оно што су постигли. Кристина је веома паметна, добар је писац и брилијантна у маркетингу. Зна како да искомбинује машту са чињеницама и на овај начин промовише свој блог и приче – рекла је принцеза.

(Глоссy)

БОНУС ВИДЕО: