Глумац Петар Зекавица хитно се данас огласио на друштвеним мрежама због нестанка ћерке Софије. Он апелује на све који су приметили његову наследицу да се јаве њему или полицији. Апел су поделили многе његове колеге Милан Марић и Никола Којо.

Петар Зекавица иза себе има више од 80 филмова и серија, а иако је рођен у Београду, прославио се у Русију. Први пут у каријери глумио је на српском језику у серији "Државни службеник".

Фото: АТА имагес/А. Ахел

 

 

- У Москву сам стигао са 13 година. Отац је отишао тамо да ради, убрзо затим је избио рат у Југославији и није било смисла враћати се за Београд. Моја прича личи на многе приче наших људи по белом свету из тог времена. Одувек сам желео да се бавим глумом, али дуго нисам себи то могао да признам. Нисам имао новца за студије. Глуму сам уписао тек кад сам завршио политичке науке. У Русију сам се вратио 2002. и прво сам снимао кратке и документарне филмове. Моја каријера почиње 2004, када сам добио своју прву озбиљнију улогу у великој серији "Драга Маша Березина", где сам тумачио улогу манијака - серијског убице - причао је за Курир Петар.

Он има двоје деце, а открио је и своје порекло:

Фото: АТА имагес/М. Млађен

 

 

- Зекавице су из Новог Пазара. Мама је рођена у Ријеци, а отац је Србин из Лике. А ја сам клинац с Дорћола, из Добрачине. Ту је прошао најлепши део мог детињства.

 Петар је играо с ћерком Софијом у серији и филму "Вера".

- У Русији имам двоје деце, Софију и Захора, који живе у Москви. Софија је већ имала улогу у нашем филму, заправо имали смо заједничку сцену. Глумила је са доајенима нашег глумишта, попут Николе Која. Памтићу то снимање по великој треми коју сам осећао због њеног глумачког дебија. Када је отац први пут у кадру са ћерком, велико је узбуђење, пратио сам је крајичком ока - испричао је Зекавица.

БОНУС ВИДЕО: