Рецепт Јованке Броз за брионски кромпир са ћуфтама некадашњи председник Југославије је обожавао. Будући да је реч о јелу које се припрема брзо и једноставно, рецепт Јованке Броз данас је омиљен међу бројним домаћицама.
Састојци:
1кг кромпира
500гр млевеног меса
2 јаја
150 гр сланинице
250 гр ренданог качкаваља
50гр маслаца
50мл уља
Оригано, бибер, суви зачин
парадајз сос
Припрема:
Кромпир скувајте. Док се кромпир кува направите ћуфте од млевеног меса, ситно сецканог лука, сланинице и зачина. Куван кромпир измешајте са маслацем и направите пире. Пире кромпир ставите у ватросталну чинију на дно, преко ставите парадајз сос са зачинима, па преко ћуфтице и запеците око 20 минута на 200 степени Целзијуса. Преко ћуфта ставите рендан качкаваљ и запеците још око пет до 10 минута.
БОНУС ВИДЕО: