Recept Jovanke Broz za brionski krompir sa ćuftama nekadašnji predsednik Jugoslavije je obožavao. Budući da je reč o jelu koje se priprema brzo i jednostavno, recept Jovanke Broz danas je omiljen među brojnim domaćicama.

Sastojci:

1kg krompira
500gr mlevenog mesa
2 jaja
150 gr slaninice
250 gr rendanog kačkavalja
50gr maslaca
50ml ulja
Origano, biber, suvi začin
paradajz sos

Priprema:

 Krompir skuvajte. Dok se krompir kuva napravite ćufte od mlevenog mesa, sitno seckanog luka, slaninice i začina. Kuvan krompir izmešajte sa maslacem i napravite pire. Pire krompir stavite u vatrostalnu činiju na dno, preko stavite paradajz sos sa začinima, pa preko ćuftice i zapecite oko 20 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Preko ćufta stavite rendan kačkavalj i zapecite još oko pet do 10 minuta.

BONUS VIDEO: