На листи некретнина чувеног певача налази се 30 кућа, вила, станова и гарсоњера које које заједно состижу цену и до 35 милиона евра, писали су домаћи медији. Међу њима је и вила на Сењаку, коју издаје.

- Унутар саме виле налази се фирма којој је изнајмио простор. Међутим, то је само један део огромне виле која је у његовом поседу. Другу половину је одлучио да сачува за себе, јер због честих изнајмљивања вила и кућа за снимање разних спотова и реклама, ипак жели да има делић за себе како би могао да одмори – причао је добро информисан  извор за "Блиц" и додао:

- Првенствено је ту требало да се налази огроман музички студио у ком би он правио музику, међутим за сада није познато да ли ће до те реализације доћи. План постоји, али Бреговић још није преломио да ли ће му то бити сигурна инвестиција због пандемије када нико ништа не ради, и не снима. За сада је то само простор где он понекад борави, када кућу у којој живи изнајми за снимање филма, серије или неког спота. На тај начин зарађује сигуран новац и сасвим је сигуран и ако у једном тренутку одлучи да напусти музику, увек ће моћи да живи од издавања – прича извор и истиче како један снимајући дан, у зависности од простора, кошта између 2.000 и 3.000 евра.

Фото: В. Данилов

 

- Један снимајући дан код Горана Бреговића кошта између 2.000 и 3.000 евра, све зависи од некретнине коју изнајмљује. Цена снимајућег дана је стриктна, тако да не постоје додатни попуст када су преговори са његовим тимом у питању – закључује добро упућен извор за „Блиц“.

Подсетимо, музичар је у Загребу 2005. године пазарио зграду од 550 квадрата. Свака вила Горана Бреговића процењена је на барем милион евра. На Јахорини има некретнину од 450 квадрата, у Перасту две куће и старачки дом, у који је уложио нешто више од милион евра, затим виле у Паризу, Истанбулу… Бреговић је и сам једном приликом признао због чега је оптерећен тиме да има што више станова, кућа и пословних простора.

Горан је једном приликом истакао да је из страха од сиромаштва куповао превише ствари: 

- Целог живота имам страх од сиромаштва. Није то као код нас, кад си на улици, немате тетку да одете на ручак, немате ујака да позајмите новац. Рат је, и у рату сте у једном дану изгубили све што сте имали. Дуго ме је држао страх од сиромаштва. Ако погледамо уназад, ја сам због тог страха куповао превише ствари. Пре рата имао сам куће, станове, бродове, аутомобиле. То је сиротиња која од страха купује. Сада више не бринем о себи, имам децу, па исти тај страх имам и за њих - рекао је својевремено за "Сторy" некадашњи рокер.

БОНУС ВИДЕО: